Članek
Predstavitev (video)
Objavljeno Feb 19, 2022

Sem Davorin Kopše, kandidat Slovenske demokratske stranke za poslanca v Državnem zboru. Rodil sem se leta 1963 na Ptuju materi gospodinji in očetu delavcu. Po osnovni šoli sem se preselil v Ljubljano in živim v Šiški. Sem ponosni oče dveh odraslih hčera, kar mi daje poseben smisel za vse, kar počnem. 

Po srednji šoli sem najprej diplomiral iz organizacije upravnega dela, nato pa še iz menedžmenta. Moja poklicna pot je šla skozi delo v Policiji in Slovenski vojski. Po prometni nesreči z motorjem pred enajstimi leti sem postal invalid, zato nisem več mogel opravljati zahtevnega poklica vojaškega častnika in sem se upokojil. Kljub temu, da sem prisiljen uporabljati invalidski voziček, sem ostal aktiven državljan. Med drugim sem se našel v političnem delovanju, kjer se kot pripadnik vojske zaradi ustavnega določila prej nisem smel udejstvovati.

Leta 2019 sem kandidiral za evropskega poslanca na skupni listi Slovenske demokratske stranke in Slovenske ljudske stranke. S to bogato izkušnjo se podajam v novo kampanjo, za katero sam verjamem, da bo uspešna in bom lahko uveljavljal svoja in strankina politična stališča v korist Slovenije in njenih prebivalcev neposredno v Državnem zboru. Po njih sem že dolgo prepoznaven v javnosti kot kolumnist na portalu www.Nova24TV.si (poobjave na tej moji spletni strani) in kot dokaj spreten uporabnik socialnih omrežij.

V prostem času torej pišem kolumne in sem prisoten predvsem na Twitterju in Facebooku pa tudi na Instagramu, kar pa ni vse. Udeležujem se pomembnih dogodkov po Sloveniji, ki obeležujejo slovenske osamosvojitvene procese in drugo, sem aktiven v stranki in sem član Sveta za elektronske komunikacije Republike Slovenije Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) ter Sveta za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO).

Moja odločna neposrednost v okviru dostojne komunikacije je zagotovilo, da bom v primeru izvolitve najbolje zastopal svoje volivce in interese Slovenije. Če bom izvoljen, si bom tudi v mandatu prizadeval za ohranjanje stika z življenjem in delom prebivalstva. Na ta način bom lahko realne probleme najbolje upošteval pri iskanju ustreznih zakonodajnih rešitev, čemur je Državni zbor tudi namenjen.

Povezave na socialna omrežja: 

Twitter: https://twitter.com/DKopse 

Facebook: https://www.facebook.com/kopse/ 

Instagram: https://www.instagram.com/dkopse/ 

Enotni smo močni in najboljši,

Davorin Kopše