Članek
Golobi - čudoviti simboli miru ali nadležni ptiči, ki nam kvarijo življenje?

#Glosa

Objavljeno Mar 02, 2023

Golob je pravilno ugotovil, da obstajajo digitalni pajki. Ti so jamstvo za uvedbo najboljšega načina digitalizacije levo, desno, gor dol in po diagonalah. To ni šala, to je doba perjadi.

Perjad je izumila novo perje! Kdo bi si mislil, da je mogoče izumiti novo vrsto perja? Vendar pa je to dokaz, kako lahko ustvarjalni ljudje vedno znova najdejo nove načine, kako izboljšati inovacije in izdelke, ki jih imamo že desetletja ali celo stoletja.

Kot vemo, so perja že stoletja pomembna sestavina naših posteljnih pregrinjal, blazin in odej, perutničarji pa se lahko v glavnem pohvalijo, da je to njihova naravna danost. Mehkoba in zračnost perja zagotavljata udoben spanec. A čeprav so bila perja dolgo časa najboljša izbira, so imela tudi svoje pomanjkljivosti - lahko so bila dražilna za alergike, lahko so se hitro navlažila in so bila težka. V sodobnem času večina perje zavrača, ker poslabšuje kvaliteto življenja.

Z izumom novega perja pa so te pomanjkljivosti preteklost. To perje je namreč lahko, zračno in izjemno mehko. Poleg tega pa je hipoalergensko, kar pomeni, da ga lahko uporabljajo tudi ali predvsem tisti, ki so občutljivi na tradicionalna perja. Ampak to je skupina, ki prisega tudi na kič in leporečenje.

Z iznajdbo novega perja se tako redkim članom posebnih elit odpirajo nove možnosti za izboljšanje kakovosti spanja, predvsem pa za poslabšanje življenjskega sloga alergikov na neumnosti. Perjadova inovacija je dokaz, da lahko majhne spremembe v naših vsakodnevnih izdelkih naredijo velike razlike v našem počutju in (ne)udobju. Marketing z izkušnjami uporabnikov slabega produkta izgublja svojo moč.


Davorin Kopše

#Glosa